Mat & Dryck

Sankt Petersburg har ett stort och omväxlande restaurangutbud. Det ryska köket är väl representerat i stadens inrättningar, men du har också många internationella läckerheter att välja mellan. I synnerhet rätter från det georgiska, ukrainska och italienska köket är lätta att hitta. Priserna kan variera mellan restaurangerna, men du behöver sällan betala mer än 200 kronor för en middag på ett bra ställe.

Specialiteter

Typiskt ryska rätter på menyerna i Sankt Petersburg är rödbetssoppan borsch, grillspetten shashlik, de fyllda pannkakorna blini och den tortellini-liknande rätten pelmeni. Men stadens kök är också präglat av Georgien, så se till att prova även dessa läckerheter under din resa.

Ryska restauranger

Du kan hitta genuin, rysk kokkonst på mängder av restauranger i Sankt Petersburg. Ett bra alternativ är Na Zdorovie på Boshoy Prospekt 13. Inredningen dryper av rysk historia, personalen är artig och menyerna skrivna på både ryska och engelska. En middag kostar mellan 150-200 kronor inklusive dricka. En lite mer intim restaurang är Idiot Café på Moika 82 i närheten av Sankt Isaakskatedralen. Den mysiga, 50-talsinredda restaurangen är inrymd i fem rum i en källarlokal, och priserna är riktigt bra.