Shopping

Även om utbudet på Sankt Petersburgs shoppingscen skiljer sig från modemetropoler som London eller Paris så kan du göra bra fynd här. I synnerhet inhemskt producerade varor och alkohol är betydligt billigare att köpa här än hemma.

Billiga varor

Om inte märket spelar någon roll bör du leta efter rysktillverkade spritsorter och kläder. Du kan hitta bra kostymer, jackor och andra kläder för en billig peng i den inhemska produktionen. Hemelektronik håller ungefär samma priser som i Sverige, men även inom den kategorin kan du spara en hacka på inhemska märken, till exempel det ryska kameramärket Zenit. Även böcker är billiga, men utbudet av engelska böcker är ganska litet.

Marknader

Du kan hitta marknader i anslutning till många tunnelbanestationer i Sankt Petersburg. Vill du besöka en riktigt stor marknad kan du gå till den centralt belägna Aproksin Dvor på Sadovaya Ulitsa. Du kan hitta det mesta, men priserna är ungefär detsamma som på lokala lågprisvaruhus. Däremot kan ju marknaden vara en upplevelse i sig.

Souvenirer

Prylar att ta med dig hem hittar du ofta i anslutning till de stora sevärdheterna i staden. Populära souvenirer är den klassiska ryska dockan matruschka, handmålade askar och mindre målningar.